Blog | Sokolovská ulice - místo nejen pro práci, ale i pro odpočinek a nákupy | Pražské Ulice

Sokolovská, to je ulice nejen s administrativními budovami, ale také ulice, kde si můžete dát dobrý oběd, nakoupit si nebo po práci příjemně zrelaxovat. Výběr je veliký, chybu určitě neuděláte.

Ulice Sokolovská byla založena v roce  1817 pod názvem Hlavní, protože šlo o hlavní komunikace nově vzniklého Karlína. V roce 1841 byla přejmenována na Královskou a  v roce 1948 na Sokolovskou podle města Sokolovo, u kterého se v roce1943 odehrála jedna z bitev 2. světové války, kde bojovala také československá jednotka.

Ulice prochází od Florence centrem Karlína přes Karlínské náměstí směrem ke Kaizlovým sadům u Inalidovny, dále pak kolem Rustonky do Libně na Palmovku a balabenku. V blízkosti ulice se v Karlíně nacházejí vstupy do stanic metra Křižíkova a Invalidovna.  Mimochodem, víte, že na trase Kačerov – Sokolovská (dnes stanice Florenc) vyjelo 9. května 1974 poprvé pražské metro?

V ulici Sokolovské najdete nejen administrativní budovy či byty, ale především velké množství restaurací a obchůdků. Milovníkům burgerů určitě neuniklo, že burgery Hadog jsou od června také v Praze, a to právě v Sokolovské ulici. Známou Polévkárnu určitě není potřeba připomínat, stejně jako oblíbenou kavárnu Mamacoffee. Nebo si dáte raději pizzu? Z počtu zde nacházejících se pizzerií  si určitě vyberete.