Blog | Kde se sejdeme? No přece u koně … | Pražské Ulice

Václavské náměstí (hovorově zvané také Václavák) je centrem dění v Praze a místem vyhledávaným zahraničními turisty. Najít zde můžeme velké množství obchodů, kanceláří, směnáren, hotelů a restaurací,  ale také (bud přímo na náměstí nebo v jeho těsném okolí) muzea, divadla a nejrůznější zábavní podniky. Na Václaváku to prostě žije!

Tak kde se sejdeme? Častou odpovědí zejména od Pražanů je – u koně. Myšlen je tím ocas koně sochy sv. Václava, která je umístěna v horní části Václavského náměstí. A odtud vede cesta po 682 m dlouhém a 60 m širokém bulváru, kde je možné slyšet směsici nejrůznějších jazyků. Václavské náměstí patří totiž také k vyhledávaným místům, a to nejen z pohledu historie, ale také hlavně nákupů a zábavy. Buďte si jisti, že právě sem směřují kroky takřka všech návštěvníků Prahy.

Můžete tu vedle sebe koupit luxusní zboží, známé značky, ale i nejrůznější cetky. Najdete tu luxusní restaurace, ale i rychlé občerstvení na stojáka. Chcete si zacvičit v jednom z největších fitness center? Nebo přímo ve výloze zkusit thajskou masáž pomocí rybiček Garra Rufa? Nebo snad navštívit jeden z nejexkluzivnějších pražských klubů Duplex? Zádný problém, na Václavském náměstí najdete vše.

Až skončíte své putování a budete si potřebovat odpočinout, můžete využít bud množství laviček uprostřed náměstí, nebo se nechat zlákat a vyzkoušet některou z restaurací či občerstvení, kterých se tu nachází opravdu hodně.