Blog | Královské Vinohrady - Vinohradská ulice aneb pýcha Českých ulic | Pražské Ulice

Sama jsem nechtěla souhlasit a upřímně by mě ani nenapadlo, že bych zrovinka Vinohradskou ulici, dokázala nazvat "Pýchou Českých ulic". Poté, co jsem se pustila do jednoho z našich velkorysých projektů - Pražské ulice, jsem prozřela a prohlédla krásu a rozmanitost zmíněné ulice. Nejen, že zde najdete opravdu vše, na co si jen vzpomenete. Přičemž máte možnost vybírat z více než jednoho obchodu nebo firmy Vašich konkrétních potřeb, které zde zaručeně uspokojíte.  

Jestli můžu doporučit takovou maličkost. :) Pokud sháníte anebo se chcete jen nechat inspirovat, něčím do domácnosti nebo dokonce byste si rádi zvelebili, či si chtěli zařídit Váš báječný domov. Neváhejte navštívit spodní/dolní část této ulice, kterou naleznete hned za Národním muzeem. Po cestě za novým dobrodružstvím zkrášlování svého hnízdečka, si můžete dát kafíčko hned v několika kavárnách, takže výběr toho nejlepšího je už jen a jen na Vás. A na mé doporučení, pokud rádi ke kávě zákusek, jednoznačně navštívit úžasné místo La Donuteria. Jestli pro Vás, ale sladké není to pravé ořechové a raději byste se viděli s ledově osvěžujícím pivečkem. Jsem si jistá, že se můžete těšit na široký sortiment ve spoustě podnicích, kde Vám udělají radost nejen klasikou, ale i výběrovými kousky z různých pivovarů s ojedinělými druhy piv :)

Pro mě osobně je famózní, už jen samotné rozdělení celé ulice a jejího okolí. Já jako milovník přírody a zároveň společenský duch, jsem v této lokalitě ve svém živlu. Zde v téměř přímém centru Prahy naleznete okouzlující park - Riegrovy sady. Při procházce Vinohradskou ulicí si můžete odpočinout v dalším o něco menším parčíku s příjemnou fontánkou. O kousek dál se zas pokocháte jednou z našich významných a ohromujících Českých památek, a to římskokatolickým kostelem Nejsvětějšího Srdce Páně, uprostřed Náměstí Jiřího z Poděbrad, který obklopuje další skvělé relaxační místo se zajímavou fontánou, zelení všude kolem a spousty svádějících laviček k posezení. 

Dopřejte si čas pro sebe a své blízké, vyražte do ulic a začněte klidně tady :) NEBUDETE LITOVAT  :)

Všem přeji krásné, co nejvíc slunečné dny, plné radosti, smíchu, lásky a pohody