Blog | Křižíkova ulice – moderní část, která si uchovává svou nezaměnitelnou atmosféru | Pražské Ulice

Oblast Karlína, kde se nachází také Křižíkova ulice, se během posledních let hodně změnila. Podařilo se vybudovat moderní čtvrt, ale zároveň zachovat tradiční karlínskou atmosféru, což se velmi často při různých přestavbách a modernizacích nepovede. Dnes v Křižíkově ulici najdete moderní budovy, ale i starší zástavbu, vše doplněné různými obchůdky, typickými hospůdkami a kavárnami.

Křižíkova ulice je součástí pražského Karlína a nese jméno po vynálezci Františku Křižíkovi. Karlín jako takový byl v roce 2002 nejpostiženějsí oblastí Prahy, povodeň však této dříve zanedbávané čtvrti paradoxně pomohla.  Dnes tu již nenajdete ošuntělé činžovní domy – ty dostaly nové kabáty - a doplnily je moderní novostavby, umně zapracované, aby nerušily kolorit Karlína, zmizely špinavé areály skladů a místa, kterým se člověk raději vyhýbal.

Křižíkova ulice se postupně změnila  - zůstala zachována typická karlínská atmosféra, která na vás dýchne při návštěvě místních hospůdek či kavárniček, při posezení na předzahrádkách či jen někde na lavičce. Zároveň zde ale život  tepe, a to jak díky řadě nových kancelářských prostor, tak i díky malým firmám a podnikům, které zde našly svoje sídlo. Najdete zde ale i dostatek kulturních či sportovních zařízení, takže ani k vyžití tohoto typu zde nic nechybí..

 A pokud byste přece jen zatoužili po návštěvě centra Prahy, jste tam během chviličky, protože dopravní obslužnost v podobě metra (stanice Křižíkova), funguje skvěle.