Blog | Rohanské nábřeží – lukrativní adresa dneška | Pražské Ulice

Rohanské nábřeží se přiřadilo k prestižním pražským adresám, a to jak pokud jde o kancelářské prostory, tak moderní a funkční bydlení. Má ideální polohu  - nachází se ve městě, přesto ale uprostřed zeleně, s výbornou dostupností v zásadě kamkoliv. Vše na dosah - to je sen řady lidí i firem.

Současný název místa je odvozen od jména pražského radního a tesařského mistra Josefa Rohana, který si toto území koupil v polovině 19. století. Ve své podstatě jde o pravý břeh Vltavy od Hlávkova mostu (kde už dnes stojí známé budovy jako např. Prague River City, Danube House a Nile House), až k Palmovce a Libeňskému mostu.

Oblast Rohanského nábřeží, která citlivě lemuje Karlín podél Vltavy, je snadno dostupná jakýmkoliv typem dopravy. Díky své poloze je  zde  na dosah nejen kavárenská atmosféra starého Karlína, ale i upravená parková zóna podél řeky Vltavy či nedaleký vrch Vítkov.

Pokud chcete relaxovat, nic vám v tom také nebrání – naopak – projít se můžete pod Libeňským mostem nebo si můžete zahrát golf ve východní části Rohanského ostrova, k dispozici je také cyklistická stezka podél Vltavy.